logo JSK Internet Solutions  

JSK Internet Solutions

                  "Webdevelopers met verstand van maatwerk" 
Google Maps is een service van Google die kaarttechnologie combineert met informatie over bedrijfslocaties, contactgegevens en routebeschrijvingen. Inmiddels gebruiken vele webbased services deze applicatie en technologie van Google, waaronder de Google Maps internetsite zelf, die satellietbeelden, kaarten en een routeplanner aanbiedt.

Een aanverwant product is Google Earth: een client-applicatie die via internet verbonden is met hetzelfde achterliggende satelliet- en kaartmateriaal als Google Maps, waarmee de wereldbol 3D bekeken kan worden.

De belangrijkste functies:
Beeldselectie: een beeld van een bepaald gebied kan handmatig ingesteld worden aan de hand van onder andere de co÷rdinaten, de zoomfactor en de gewenste grootte van het beeld op het scherm.
Adresmarkering: punten kunnen aan de hand van straat, huisnummer en plaats op de kaart gezet worden. Hierdoor hoeven geen dure co÷rdinaattabellen aangeschaft te worden.
Zoomfuncties en sneltoetsen: in te stellen per beeldselectie.
Verschillende weergaven: kaart, satelliet, en combinatie.
Sleepbare kaarten: klik en sleep de kaart om aangrenzende gebieden te bekijken.
Ge´ntegreerde weergave: informatie kan rechtstreeks op de kaarten en satellietbeelden getoond worden. Punten kunnen op de kaart gezet worden, pop-ups met informatie kunnen gekoppeld worden aan de punten. De standaard vormgeving van de pop-ups kan worden aangepast.
Routebeschrijving: locaties en route kan op de kaart gezet worden.
'Link-naar-pagina': genereer een URL waarmee directe een gewenste kaart in de gewenste weergave getoond wordt.

NavTeq en Tele Atlas leveren de GIS (Geographic Information System) kaartgegevens. De kleine stroken met high-resolution satelietmateriaal worden grotendeels geleverd door DigitalGlobe and QuickBird satelliet. De Google Maps code is bijna geheel in JavaScript, PHP5 en XML.

Google Maps API
De Google Maps API (Application Programming Interface) is door Google gelanceerd om ontwikkelaars te mogelijkheid te bieden Google Maps te integreren in hun eigen internetsites. Dit is weliswaar een gratis service, maar Google behoudt in haar voorwaarden het recht in de toekomst advertenties op de kaarten op te nemen. Door gebruik te maken van de API kan de volledige Google Maps functionaliteit op een externe internetsite opgenomen worden.

Om aan de slag te gaan met de API moet eerst bij Google een zogenaamde API-key aangevraagd worden, die in de gebruikersimplementatie dient te worden opgenomen voor authenticiteit. Vervolgens kan met JavaScript, PHP en XML de beelden naar eigen hand gezet worden, en eigen informatie worden toegevoegd.

Profiteer ook van Google Maps
JSK Internet Solutions koppelt uw eigen internetsite en gegevens rechtstreeks middels de API (Application Programming Interface) van Google Maps aan de beelden en kaarten. Wij maken de vertaalslag tussen de adresgegevens uit uw database en Google Maps. Hiervoor kunnen wij ook onze servers voor inschakelen, zodat u geen extra apparatuur of software nodig heeft. Bekijk hier ÚÚn van de vele mogelijkheden van een Google Maps implementatie.

Wilt u ook gaan profiteren van deze functionaliteit? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden van een implementatie.Copyright © 2000-2007, JSK Internet Solutions. Alle rechten voorbehouden.